Cofetăria Silvian - Gustul face diferența!


 
Evenimente

Un Ou de poveste din ciocolată
În pragul sărbătorilor pascale Silvian oferă românilor un ou din ciocolată, vizitabil, înalt de 2,20 metri. Seria uluitoarelor premiere dulci oferite de maestrul Silvian continuă, pentru că imaginația acestui pasionat de metamorfozarea ciocolatei în artă n-are limite. Și cum nicio sărbătoare din an nu este dată uitării, după curajoasele oferte făcute de Valentine’s Day, după mărțișoarele din ciocolată sau tablourile închinate Zilei femeii, Sfintele Paști sunt întâmpinate cu o lucrare de dimensiuni impresionante.Cofetăria Silvian - Gustul face diferența!
Cei care trec pragul cofetăriei Silvian, din str. I.G. Duca, pot admira și vizita o nouă operă din ciocolată marca Silvian. „Am reușit să construim un ou pe o structură de rezistență care să dăinuie în timp și să le ofere copiilor și adulților un moment de bucurie”, declara la inaugurare miercuri, 24 martie, Silvian Miron.

Pentru a-i da forma oului de poveste, adică înălțimea de 2,20 metri și greutatea în jur de 600 kg de ciocolată - materie primă oferită cu generozitate de "Puratos - Partenerul vostru în inovație", nouă ciocolatieri au cumulat 216 ore de muncă. O echipă ce și-a respectat cu sfințenie rolul: Loredana Macoveanu, Andreea Iordache și Tiberiu Andriescu au lucrat la cele două baterii de topire oferite de Selgros pentru pregătirea materiei prime, Marius Cristescu și Carol Constantinescu au pregătit-o pentru modelaj, iar Valerica Novac, Anca Opriș și Silvian Miron au modelat oul. Lor li s-a alăturat în ultimele 24 de ore și Alexandra Bădilă, studentă anul I la Facultatea de arte a Universității "Ovidius".

Pentru că blazonul trebuie respectat, maestrul Silvian afirma: "Așa cum constructorii de poduri își testează rezistența podului cu presiunea propriilor mașini încărcate cu piatră, așa și noi, astăzi, ne-am testat propria lucrare întrând în ea. Ni s-au alăturat persoane din public, care au asistat în aceste zile la realizarea acestui ou de poveste". Și au intrat, într-o primă fază, cei 10 adulți care l-au construit, după care l-au testat 13 copii curioși, împreună cu Loredana și Andreea, din echipa de topire a ciocolatei.

Iar cum operelor de artă li se alătură întotdeauna și un critic, Alice Dinculescu, prezentă la "vernisajul" dulce, și-a exprimat propria viziune: "Paștele, una dintre marile sărbători ale creștinilor, a propus centrului de creații dulci Silvian, din Constanța, o nouă dimensiune a invenției: oul supradimensionat. Este un experiment la care participarea entuziastă o asigură copiii, zâmbitori și impresionați că oul de ciocolată este vizitabil. Suprafața exterioară este reliefată în decorația pictată, care evocă etapele biblice semnificative ale sărbătorii de mare rezonanță umană. Această nouă modalitate de interpretare și participare la sărbătorile și evenimentele orașului de la malul mării transformă studioul de creație dulce Silvian în mărturia bucuriei oferite umanității".

Echipamentul de lucru a fost asigurat de Vighor by Alai Brașov, încurajările au venit din partea Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din România, acum reprezentată de Ștefan Bercea (Cabana Vânătorilor din Predeal), iar printurile au fost realizate cu sprijinul Tipografiei Muntenia și Xprinting Digital Center.Expoziție inedită: Tablouri de ciocolată
Cofetăria Silvian din Constanța a organizat o expoziție mai puțin obișnuită. Cu ocazia zilei de 8 Martie, maestrul cofetar Silvian Miron a realizat 20 de tablouri dulci, din ciocolată. Inimi, flori și mesaje, toate lucrate în ciocolată de diferite culori, au fost așternute pe "pânză" pentru a crea un delicios simbol al dragostei. "De un deceniu și jumătate, constănțenii au luat contact, prin intermediul maestrului Silvian Miron, cu un alt tip de activități într-un domeniu dulce", a declarat criticul de artă Alice Dinculescu. Ea a adăugat că îmbinarea artei cu gastronomia nu este o noutate, maeștrii bucătari și cofetari reușind, de-a lungul timpului, să transforme mâncarea/desertul în artă.


Cofetăria Silvian - Gustul face diferența!
Conform ziarului Telegraf: "Ceea ce face domnul Silvian este o creație cu un material specific, cu un material care încearcă a fi remodelat, reinterpretat, și oferit lumii într-o formulă rafinată. Oamenii, indiferent de vârsta lor, să poată sa aibă un altfel de plăcere, sau o nouă placere. Față de prăjitura aceea veche ca formulă a prezenței sale cu care suntem obișnuiți, noile teme pe care le lansează Silvian înseamnă, între noi fie vorba, și o formulă comercială de succes, ce alune ușor, elegant, grație timpul pe care și-l petrece realmente pentu a inventa. Putem considera că ceea ce face într-un material atât de special și care poartă în spate o întreagă istorie, ciocolata, reprezintă o creație."

Potrivit maestrului Silvian Miron, ideea realizării unei expoziții de tablouri dulci a plecat de la faptul "că putem jongla cu ciocolata". "Încercăm, de la an la an, să scoatem în evidență altceva, să facem ceva diferit. La aceste tablouri am lucrat aproximativ o săptămână", a precizat maestrul Silvian. După ce vor fi admirate, tablourile expuse vor putea fi cumpărate de pasionații de ciocolată. Maestrul Silvian Miron a anunțat deja că pregătește o nouă acțiune inedită pentru constănțeni, care vor putea vedea și alte modalități de folosire a ciocolatei. Silvian Miron este singurul cofetar român membru în Uniunea Internațională a Patiserilor, Cofetarilor și Preparatorilor de Înghețată.Delicii din ciocolată pentru Valentine’s Day
Silvian Miron a deschis o expoziție cu produse din ciocolată pentru îndrăgostiți. Amorezii își pot oferi în dar inimioare, coșuri cu flori, fluturași și chiar tablouri din ciocolată. Echipa de ciocolatieri condusă de maestrul Silvian a lucrat cinci zile pentru ca deliciile din ciocolată să fie gata pentru îndrăgostiți. Au folosit aproape 50 de kilograme din ciocolată din care au rezultat peste 100 de figurine.
Cofetăria Silvian - Gustul face diferența!
Vedeta acestei expoziții este un tablou cu inimioare, care are aproximativ un kilogram și poate fi agățat pe perete. "Dacă este ținut la o temperatură mai mică de 25 de grade Celsius poate fi păstrat fără probleme, nu se topește", a declarat maestrul Silvian Miron. Tabloul pentru îndrăgostiți costă 70 de lei, iar ciocolatierii au lucrat la realizarea sa aproape zece ore.

Inimioarele sunt pentru toate gusturile și buzunarele, de diverse mărimi. Cel mai mare aranjament realizat din inimioare are mai mult de jumătat de metru. Unele sunt dantelate, altele sunt împodobite cu floricele sau fluturași de diverse culori. Prețurile variază între 6 lei și 110 lei, iar cea mai mare figurină are peste două kilograme.

Figurinele de ciocolată au termen de valabilitate două luni, dar trebuie să fie ferite de sursele de căldură. Expoziția cu vânzare va fi deschisă până pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților.

Silvian Miron a devenit cunoscut după ce a realizat sculpturile și rochii de ciocolată, dar și bustul Regelui Carol, pentru care a folosit 64 de kilograme de ciocolată. Constănteanul a primit în 2008, la Frankfurt, Oscarul cofetarilor - Trofeul Arch of Europe. În 2008, Silvian Miron a inaugurat la Constanța Atelierul de Ciocolată, unde copiii pot deveni pentru o zi ciocolatieri.Vaca Elvețiană
În cadrul Concursului Internațional de Gătit în aer liber organizat de Aociația Culturală ACEEA în parcul Izvor in București sub îndrumarea atentă a Iuliei și lui Radu Zărnescu, master chef Jacob Hausmann a făcut o demonstrație de muls a unei vaci elvețiene și prepararea cu ajutorul laptelui a unui produs tradițional elvețian. Din acesta au degustat toti vizitatorii concursului. Pentru data de 20 iunie Iulia și Radu i-au pregătit câteva surprize la împlinirea frumoasei vârste de 50 de ani.Cofetăria Silvian - Gustul face diferența!
Printre acestea s-a aflat și o vacă elvețiana din ciocolată. Motivația din spatele alegerii acestui subiect transpus în ciocolată pleacă de la o vorba populară din Elveția: Când știe un turist că se află în Elveția? Când rulând pe șosele observă numai vaci în jurul său!

Suportul piesei îl constituie litera J, inițiala prenumelui. Această vacă elvețiană sta într-un scaun elvețian al căror mânere sunt construite în forma literei H, inițiala numelui. Fluturii sunt un simbol al câmpurilor înflorite ale Elveției. Cele doua drapele din partea superioră reprezintă relația de prietenie dintre cele două state. Privită din partea dreapă a vacii, prin poziția ei, obținem cifra 5 în formă stilizată ce echivalează cu cele cinci decenii de viață ale Master Chef-ului Jacob Hausmann.

Piesa are o înalțime de 1,05m și o greutate de 21kg și poate fi văzută în Restaurantul Mica Elveție - St. Moritz din București.Deschiderea restaurantului Classico din București
Renumitul Master Chef Jakob Hausmann de la "Mica Elveție" și-a lasăt amprenta profesională în deschiderea acestui restaurant.

Recepția de la deschidere a avut ca piesă de rezistență această lucrare din ciocolată care reprezintă inițialele lui și denumirea restaurantului.Cofetăria Silvian - Gustul face diferența!
 

 
Contact online, sugestii și reclamații


Nume:  
Telefon:  
E-mail:  
Solicitare:  


Comentarii:

Introdu caracterele roșii: 65909


 


Copyright © 1995*2017 - Silvian Star s.r.l. - Toate drepturile rezervate. Creat de enJoy - 19.10.2017, - Silvian Stats